Dell Optiplex 7010 - spolehlivý počítač ve čtyřech variantách - recenze

2017-12-27 PocitaceZaBabku.cz
Dell, jako dvorní dodavatel velkých firem, dobře ví, co lidé v byznysu potřebují. Spolehlivost a hladký výkon jsou totiž vstupenkami na tento dravý segment trhu. Toho můžete využít pokud chcete vsadit na jistotu, spíše než testovat nějaký “no name” počítač sestavený na koleně. Podívejme se spolu, čím umí Dell uživatele stolních počítačů upoutat.

Dell Optiplex 7010

Aktuální nabídka modelů Dell Optiplex 7010

Spolehlivost Dellu je postavena na prověřených komponentách a jednoduchosti. Tomu odpovídá i prostý, přesto atraktivní vzhled. Kovová mřížka na čele počítače elegantně doplňuje plastové mechaniky.

Dell Optiplex 7010 je na trhu k dostání ve čtyřech rozměrových variantách. Nejmenší variantou je Ultra Small Form Factor (USFF), následován oblíbenou variantou Small Form Factor (SFF). Obě tyto vyrianty jsou určeny pro umístění na pracovním stole.

Třetí, podle rozměrů, je pak Desktop, a tím největším je MiniTower (MT). Všechny varianty se liší nejen rozměry, ale i hmotností. Menší provedení, tedy mimo MiniTower, můžete mít na stole naležato či nastojato.

Dell Optiplex 7010 SFF

Dell Optiplex 7010 a možnosti připojení

Všechny velikostní verze počítače nabízejí na předním panelu několik USB vstupů (2-4x), audio vstup pro mikrofon a sluchátka.

Na zadním panelu počítače najdeme vedle několika dalších portů USB 2.0 a 3.0 ještě vstupy LAN, COM, video výstupy DisplayPort a VGA. K počítači je možné připojit i více monitorů současně. Najdeme zde také sloty PCI-E16x, PCI-E4x a PCI. Část modelů nabízí i starší vstup PS2 pro klávesnici a myš.

Výkon hnaný 4-jádrem

O dostatek výkonu se vám postarají 4-jádrové procesory Intel i3 nebo i5 s frekvencí až 3,4 Ghz. Tyto procesory ve spojení s pamětí 4 GB DDR3 poskytují dostatek výkonu pro plynulou práci i na náročenějších úlohách. Paměť si navíc snadno rozšíříte až na 16 GB.

Dell Optiplex 7010

Obvykle je Dell Optiplex 7010 dodáván s grafickou kartou třetí generace Intel HD Graphics 2500. U některých sestav však narazíte i na výkonnější karty AMD Radeon HD 7470 - 1 GB.

O vaše data se postará pevný disk s kapacitou 250 GB až 500 GB s nejvýkonější sběrnicí SATA třetí generace.

Dejte své práci pevný řád

Pokud máte rádi styl, spolehlivost a práci, která odsýpá, s Optiplexem 7010 od Dell určitě nesáhnete vedle. Stačí jen vybrat vhodnou velikost, připojit periferie a pustit se do práce (nebo do hraní :-).

Dell Optiplex 7010 Desktop

Aktuální nabídka modelů Dell Optiplex 7010