HP Compaq Elite 8300 - počítač plný výkonu - recenze

2017-12-18 pocitacezababku.cz
Mít doma koutek, kde rychle vyřídíte svou práci, zjistíte, co se děje ve světě a skvěle se pobavíte, je dnes přáním i potřebou téměř každého člověka. Pokud takový koutek hledáte nebo vybavujete, zvažte výhody stolního počítače (desktopu). V čem spočívají výhody stolního řešení a pro koho je vhodný, vám ukážeme v následující krátké recenzi.

HP Compaq Elite 8300 Ultra Slim

Aktuální nabídka modelů HP Compaq Elite 8300

O stolním počítači vetšinou uvažujeme pokud máme jeden nebo více z následujích požadavků:

  • chci využívat monitor s vysokým rozlišením a/nebo většími rozměry
  • požaduji vysoký výkon procesoru a/nebo grafické karty (jsem hráč nebo grafik)
  • potřebuji připojit větší počet periferních zařízení jako např. tiskárny, scanner, více monitorů apod.

Stolní počítače se obvykle vyznačují nenápadným designem, vyšším výkonem a širokou nabídkou portů pro připojení periferních zařízení. Nejinak je tomu i u Hewlett Packard, který u modelu HP Elite 8300 vsadil na jednoduchost a decentnost. Skutečná hodnota se totiž ukrývá uvnitř počítače.

Model HP Compaq Elite 8300 je na trhu k dispozici ve třech velikostech. Nejmenší verze Ultra Slim Business PC je jakousi mini skříní, která zabere minimum místa na pracovním stole.

Střední, velmi oblíbenou, je varianta Small Form Factor, známá pod zkratkou SFF. Nabízí skvělý výkon ve stále ještě malém, sympatickém balení, vhodném i na pracovní stůl.

Největší variantou je tzv. Minitower, který už vzhledem k rozměrům umístíte spíše vedle nebo pod pracovní stůl.

Vzhled a možnosti připojení

Počítač HP Compaq Elite 8300 reprezentuje smysl pro střídmý design a pořádek, typický pro Hewlett Packard. Dominují mu černá a šedá barva a kombinace kovových a plastových částí s praktickými zámky pouzdra. Ty vám umožní počítač otevřít i bez nářadí.

HP Compaq Elite 8300 SFF

Nejpoužívanější verzi počítače SFF (Small Form Factor), s rozměry 338x379x100 mm a hmotností cca 8 kg, můžete umístit na stůl nebo vedle něj na stojato. K dispozici při tom máte praktický stojan, který zabrání pádu při nechtěném zavadění. Druhou možností je položit počítač naležato a využít jej jako podstavu monitoru (výška jen 10cm).

Bohatý výběr možností připojení uspokojí i velmi náročné uživatele. U varianty SFF máte v předním panelu k dispozici 4x USB v provedení 2.0 a klasické jack 3,5mm konektory pro sluchátka a mikrofon. Dále je vpředu umístěna DVD mechanika a volný slot pro vložení doplňku s rozměry 3,5”.

V zadním panelu pak najdete bohatou škálu dalších portů jako 4x USB verze 3.0 a dva porty 2.0. Dále sériový port (COM), PS2 port pro připojení pro myši a klávesnice, síťový port LAN, grafické porty VGA a DisplayPort.

Výhodou modelu SFF je také nízká spotřeba a tichý chod. Business modely se vyznačují také vysokou stabilitou a spolehlivostí.

Dostatek výkonu pod kapotou

Nejzajímavějším parametrem u stolních počítačů jsou výkon. HP u tohoto kancelářského počítače vsadilo na osvědčené procesory Intel Core i3, i5 a i7. V levnějších variantách můžeme najít i procesory Pentium. Modely HP Elite 8300 jsou obvykle osazeny pamětí RAM DDR3 velikosti 4 GB nebo 8 GB. Rozšířit ji však, díky čtyřem slotům, můžete až na 32 GB. Varianta USDT má jen 2 sloty s maximální pamětí 16GB.

Počítač HP Elite 8300 je osazován jak klasickými disky s různými kapacitami, tak i SSD disky.

O plynulé a rychlé zobrazení se stará grafická karta Intel HD 2000, 2500, 4000 nebo 4400. Některé sestavy, určené pro hráče a grafiky, nabízejí i externí grafické karty jako nVIDIA GeForce GTX 1050.

Z uvedených parametrů vysvítá, že HP Compaq Elite 8300 je ideálním adeptem na spolehlivý domácí či pracovní počítač. A navíc za rozumnou cenu.

HP Compaq Elite 8300 MiniTower


Aktuální nabídka modelů HP Compaq Elite 8300