HP EliteBook 840 G3 - manažerský model s přepracovaným tenkým tělem - recenze

2021-02-23 PocitaceZaBabku.cz
Notebook HP Elitebook 840 G3 je nejen plnohodnotný manažerský notebook se vším, co k tomu patří, ale oproti konkurenci nabízí lehčí a tenčí tělo. V naší nabídce repasovaných notebooků se jedná o jeden z nejžádanějších notebooků.

HP EliteBook 840 G3
HP EliteBook 840 G3

Konstrukce

Hlavní konkurencí HP Elitebooku 840 G3 je Dell Latitude E7470 a Lenovo ThinkPad T460. Elitebook nabízí nejlehčí a nejtenčí tělo s váhou pouhých 1,58kg a tloušťkou 18,9mm. Nutno ale přiznat, že Elitebook má také nejmenší baterii. Váha bez baterie by mohla být podobná u Latitude i ThinkPadu. Spodní vana notebooku je plastová, horní víko je hliníkové. Notebook je v ruce pevný a odolný proti zkrutu. Víko se dá otevřít jednou rukou. Není možné ho ale otevřít na 180°, jen do cca 145°.

Parametry

Notebook je vybaven moderním portem USB C ve verzi 3.1 a dalšími dvěma klasickými USB porty. USB C žel nepodporuje funkci napájení a ani se nedá použít k připojení externího LCD. Pro připojení externího monitoru můžete využít starý VGA nebo displayport, který je zde netradičně implementován v plné velikosti.

Notebook je vybaven kromě klasické SATA také M.2 slotem pro připojení SSD. Notebook má dva sloty pro DDR4 moduly.

Notebook se dodává s procesory Core 6. generace. Konkrétně se můžete setkat s Core i3-6100U, i5-6200U, i5-6300U, i7-6500U a nejvýkonnějším Core i7-6600U.

HP EliteBook 840 G3 porty
HP EliteBook 840 G3 porty

Klávesnice a touchpad

Notebook je vybaven výbornou chicletovou klávesnicí s pevným stiskem. Oproti předchozím generacím G1 a G2 se liší jen minimálně, což umožňuje v business prostředí hladký upgrade na vyšší modely.

Notebook má jak touchpad, tak i trackpoint. Oba zajišťují velmi přesné a bezproblémové použití.

Display

Všechny displeje jsou v matném provedení. V nejnižších konfiguracích se zde setkáváme s TN displejem s rozlišením 1366x768px. Ten dobře poslouží spíš nenáročným uživatelům. Žel i FullHD displej je jen TN. To znamená, že má menší pozorovací úhly a horší podání černé. Jinak ale pro většinu kancelářské práce naprosto vyhovuje. V nejvyšší konfiguraci se můžeme setkat s luxusním IPS displejem s rozlišením 2560x1440px. Ten nabízí 98% pokrytí v barevném prostoru sRGB a bude dostačující i pro práci s grafikou a fotografiemi.

Hlučnost, teplota, výdrž baterie

Hlučnost při běhu bez zátěže byla 31,2dB. To je více než u dříve recenzovaného EliteBook 840 G1, kde byla naměřená hlučnost okolo 29,4dB. Notebook je také o něco hlučnější než konkurenční Lenovo ThinkPad T460 a přibližně stejně hlučný jako Dell Latitude E7470.

Výkonnější a hlučnější chlazení se příznivě projevuje na teplotě. Ta je oproti konkurenci nejnižší.

I přes menší kapacitu baterie je výdrž velmi dobrá a nejvyšší z tria HP, Lenovo, Dell. Při zapnuté Wifi a brouzdání na internetu vydržel notebook na baterii 7 a půl hodiny. V režimu idle se notebook dostane až na 17 hodin a při plné zátěži vydrží 2 hodiny a 26 minut.

HP EliteBook 840 G3 zadní pohled
HP EliteBook 840 G3 zadní pohled

HP EliteBook 840 g3 - shrnutí a konečný verdikt

HP Elitebook určitě není špatný notebook. Má kvalitní a pevnou konstrukci. Kromě novějších procesorů má i USB type C. Je lehký tenký a má dlouhou výdrž na baterie. Jedinou výtku bychom měli k FullHD displeji, který je jen TN. U HD displeje je TN panel pochopitelný, ale u FullHD bychom čekali už IPS. Verze s displejem WQHD nabízí skvělý IPS panel.

Klady Zápory
+ pevná odolná konstrukce - FullHD displej jen TN
+ kvalitní displej u WQHD verze - USB C nepodporuje nabíjení ani DisplayPort či Thunderbolt
+ výborná klávesnice
+ USB type C
+ váha jen 1,58kg
+ výdrž na baterie


Celkové hodnocení HP Elitebook 840 G3

Hodnocení na světových serverech:

notebookcheck.net - 87%

Naše hodnocení:

Pocitacezababku.cz - 85%


Aktuální nabídka modelů HP EliteBook 840 G3

https://www.pocitacezababku.cz/Pouzite-notebooky.htm?search=HP+EliteBook+840+G3