Ukončení činnosti Sims Recycling Solutions s.r.o. a uzavření brněnské pobočky.

2020-07-29 PocitaceZaBabku.cz
Brněnská firma Sims Recycling Solutions s.r.o. (dříve též Device Automation Czech, spol. s r.o.) byla jedním z našich dlouhodobých partnerů. Přes náš e-shop prodávali Sims Recycling Solutions s.r.o. své zboží více než 14 let a po celou tu dobu byli ochotným a spolehlivým partnerem. Je nám moc líto, že vlivem špatné situace na trhu v roce 2020 zahraniční vedení Sims Lifecycle Services rozhodlo o ukončení činnosti této firmy v ČR, a to ke dni 31.7.2020.

Konec společnosti Sims Recycling Solutions s.r.o.
Konec společnosti Sims Recycling Solutions s.r.o. (Device)

Oficiální zpráva o této události byla zveřejněna na stránkách device.cz k nahlédnutí je i zde.

Co to znamená pro zákazníky, kteří zakoupili zboží od Sims Recycling Solutions s.r.o. přes naše stránky?

Společnost Sims Recycling Solutions s.r.o. prodávala své zboží nejen na svém webu (device.cz), ale i přes jiné obchodní kanály. Mezi ně patří i webová platforma pocitacezababku.cz, která sdružuje více prověřených prodejců z ČR, přičemž kupní smlouva se uzavírá přímo s prodejcem. Zánik společnosti Sims Recycling Solutions s.r.o. tedy může ovlivnit i některé zákazníky, kteří objednali od Sims zboží přes naší webovou platformu. Pokud dojde k likvidaci společnosti, zákazníci se pak nemají kam obracet s reklamačními nároky. Problém jsme konzultovali s advokátní kanceláří a zde je právní vyjádření: "Pokud bude společnost zrušena s likvidací, pak pohledávky z práv z odpovědnosti za vady lze přihlásit likvidátorovi. Takové pohledávky je však možné přihlásit jen ve lhůtě, která bude určena likvidátorem, a která nesmí být kratší než 3 měsíce. Počátek běhu takové lhůty je navázán na druhé zveřejnění oznámení o vstupu společnosti do likvidace v obchodním věstníku. ... V likvidaci se však uspokojují pohledávky postupně a majetek společnosti může být nulový - přihlášení věřitelé tak nemusí být uspokojeni vůbec. Domoci se svých nároků tak bude pro zákazníky dosti obtížné."

Možnost opravy v mimozáručním servise pro zákazníky, kteří objednali přes portál PocitaceZaBabku.cz

Jaké možnosti máte, pokud potřebujete opravit zboží zakoupené u firmy, která je v likvidaci? Pokud jste zboží koupili přes náš e-shop, můžeme vám doporučit některý z pozáručních servisů. I když ve většině případů dokážeme nabídnout servis za výhodnější cenu, oprava pravděpodobně nebude zcela zdarma. S případným požadavkem na opravu nás můžete kontaktovat přes náš reklamační formulář. Budeme se vám snažit poradit, jak zajistit co nejvýhodnější opravu zboží. Podobně nás můžete kontaktovat i v případě, že máte zájem o pozáruční servis u kteréhokoli zboží zakoupeného přes naše stránky.