Lenovo ThinkCentre M92p - počítač malý rozměrem velký výkonem - recenze

2017-12-31 PocitaceZaBabku.cz
Miniaturizace se nevyhnula ani stolním počítačům. A tak když si lenovo, s vášní pro notebooky, vzalo do parády výkonný kancelářský počítač a zmáčklo ho do 1,1 litru, byl na světě ThinkCentre M92p Tiny SFF. Malý rozměrem, ale ne schopnostmi. Seznamte se.

Lenovo ThinkCentre 92p

Aktuální nabídka modelů Lenovo ThinkCentre 92p

Lenovo už dávno ví, jak málo času, a mnohdy i místa v kancelářích, mají lidé ve světě byznysu. Když k tomu připojíme potřebu pracovat na více monitorech a dostupnou cenu, vyjde nám z toho Lenovo ThinkCentre M92p Tiny SFF.

Tak jako se liší potřeby uživatelů PC, liší se od sebe i rozměrové varianty Lenovo ThinkCentre 92p. Pro hráče výkonná MidiTower s našlapanou grafikou GeForce GTX 1050, přes Desktop v provedení Small Form Factor (SFF) až po miniaturní Tiny SFF s rozměry 18x18x3,5cm.

Výkon i rozhraní je u každé vyrianty plně podřízeno potřebám dané skupiny uživatelů. Pojďme se na ně podívat pěkně od nejmenšího.

Lenovo ThinkCentre 92p Tiny SFF

Tiny SFF - favorit minimalistů

Lenovo vyslyšelo volání po mini počítači, kterým se v jiné cenové kategorii chlubí např. Apple se svým Apple mini. Přišlo s verzí Ultra Small Form Factor nazývanou též Tiny SFF. Rozměry, podstatně menší než notebook, a možnost umístit počítač naležato pod monitor nebo nastojato, dělají z této verze ideální volbu pro malou domácí kancelář. Svým výkonem je Tiny SFF určen pro běžnou kancelářskou práci.

Vzhledem k rozměrům v něm nenajdete žádnou mechaniku. Výběr portů je ale na kancelář tak akorát. Vpředu 2x USB 3.0, mirofon a sluchátka. Vzadu pak 3 porty USB (z toho 2x USB 3.0), sériový port, VGA, DisplayPort, napájení a síťový LAN.

Lenovo ThinkCentre 92p Tiny SFF

Desktop SFF - kancelář all inclusive

U Desktop verze navíc zíškáte optickou DVD mechaniku. S rozměry (š x v x h) 10x34x39 cm se nedostatku místa na stole bát nemusíte. Desktop můžete umístit naležato pod monitor, nastojato nebo pod stůl.

Tato verze je vhodná spíše pro kancelářské práce. Vzhledem k menším rozměrům totiž nenabízí možnost použití výkonnějších grafických karet. Ty vyžadují silnější zdroj napájení a výkonnější chlazení. Verze Tiny SFF a Desktop však k napájení využívají externí 65W adapter, jaký používají notebooky.

Rozměry skříně taky umožňují instalaci pouze nízkoprofilových sběrnic PCIe. To může být pro aplikace náročné na grafiku nedostačující.

Tower - konečně něco pro hráče

Spojení procesoru Intel i5/3,8 GHz, SSD disku a operační paměti 16 GB DDR3 1600 MHz, dělají z verze Tower velmi solidní herní počítač. Když k tomu připočteme grafickou kartu NVidia GeForce GTX 1050Ti 4GB a datový disk 500 GB, můžeme se směle pustit i do datově náročných her.

Lenovo ThinkCentre 92p Tower

Moudrá volba pro každého

Když rozumně zhodnotíte své potřeby, výběr vhodné varianty už je docela snadný. Kanceláři s minimem místa a bez potřeby DVD mechaniky skvěle vyhoví verze Tiny SFF s prakticky bezhlučným provozem.

Pokud se v kanceláři neobejdete bez DVD mechaniky, je tu pro vás verze Desktop (SFF).

V případě, že jste hráč nebo grafik, oceníte u verze Tower možnosti rozšíření, výkonnou grafickou kartu GeForce a vedle SSD disku taky dostatečnou velikost RAM 16GB.

Aktuální nabídka modelů Lenovo ThinkCentre 92p